skip to Main Content
Minäkö Vuokratöihin

Minäkö vuokratöihin

Onko sinulla kysymyksiä vuokratyöstä? Tässä kolme hyvää vastausta.

1) Kannattaisiko minun hakeutua vuokratöihin?

Kyllä. Vuokratyö eli henkilöstövuokraus on nykyaikainen, kasvava ja joustava tapa työllistyä eri aloille ja erilaisiin työtehtäviin. Vuokratyö on avannut oven työelämään monelle opiskelijalle, vastavalmistuneelle tai alaa vaihtaneelle. Vuokratyön kautta on työllistynyt myös moni seniori.

Vuokratyötä tehdään monesta eri syystä. Esimerkiksi opiskelijalle se tarjoaa mahdollisuuden joustavaan osa-aikatyöhön ja sitä kautta sopiviin ansioihin opintoetuuksia vaarantamatta. Työuraa aloittaville vuokratyö voi olla ponnahduslauta vakituiseen työsuhteeseen. Vuokratyö kerryttää aina työkokemusta ja osaamista.

Vuokratyössä työnantajanasi toimii henkilöstöpalveluyritys. Itse työ tehdään asiakaan toimitiloissa ja välineillä. Vuokratyössä asiakasyritystä kutsutaan käyttäjäyritykseksi.

Vuokratyössä saat palkan, joka on vähintään työehtosopimuksen mukainen kaikkine lisineen. Henkilöstöpalveluyritys maksaa palkan säännöllisesti ja sovittuina palkanmaksupäivinä. Työsuhteen ehdoissa noudatetaan työlainsäädäntöä ja sovellettavaa työehtosopimusta. Lisäksi sinulle kuuluu työterveyshuolto ja oikeus perhevapaisiin. Ansaitset vuosilomaa tekemästäsi työstä ja sinulle kertyy eläkettä.

Käyttäjäyrityksen vastuulla on arki työpaikalla. Käyttäjäyritys vastaa muun muassa perehdytyksestä, työnjohdosta, työn tekemisen valvonnasta ja ohjauksesta sekä työturvallisuudesta työpaikalla.

2) Millainen työnantaja henkilöstöpalveluyritys on?

A) Henkilöstöpalveluyritykset noudattavat voimassa olevaa lainsäädäntöä, työehtosopimusten määräyksiä sekä työtekijöidensä kanssa tehtyjä työsopimuksia. Työsopimus on suositeltavaa tehdä kirjallisena.

B) Henkilöstöpalveluyritykset vastaavat työnantajana ennakonpidätyksistä ja kaikista työnantajamaksuista voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

C) Henkilöstöpalveluyritykset noudattavat oman liittonsa tekemiä työehtosopimuksia. Ellei henkilöstöpalvelualalla ole omaa soveltuvaa työehtosopimusta, noudatetaan käyttäjäyritystä sitovaa työehtosopimusta. Noudatettava työehtosopimus mainitaan työsopimuksessa tai siitä ilmoitetaan työntekijälle.

D) Palkat ja työehdot määräytyvät vähintään sovellettavan työehtosopimuksen mukaan. Henkilöstöpalveluyritysten tarjoamat palkka ja muut edut ovat kilpailukykyiset. Työntekijän palkan maksaminen ei saa riippua siitä, maksaako käyttäjäyritys henkilöstövuokrausta koskevan laskun.

E) Henkilöstöpalveluyritykset käsittelevät vain sellaisia työnhakijoiden ja työntekijöiden henkilötietoja, jotka ovat yrityksen toiminnan kannalta tarpeellisia. Yritykset noudattavat voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

F) Henkilöstöpalveluyritykset toimivat omalta osaltaan ja yhteistyössä käyttäjäyritysten kanssa henkilöstönsä työterveyden ja työturvallisuuden riskien vähentämiseksi vähintään siten, kuin työturvallisuutta ja työterveyshuoltoa koskevat normit edellyttävät.

G) Henkilöstöpalveluyritykset huolehtivat työnantajina henkilöstöstään ja antavat heille riittävän perehdytyksen tehtäviensä hoitamiseen. Perehdytyksen varsinaisiin työtehtäviin antaa käyttäjäyritys.

3) Miten saan vuokratyötä?

Kannattaa seurata henkilöstöpalvelualan yritysten työpaikkailmoittelua ja hakea avoimia työpaikkoja tai jättää avoin hakemus. Esimerkiksi Cimson-konsernissa Sinua palvelee Cimson Henkilöstöpalvelut Oy pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Jyväskylässä. Yhteystiedot, avoimet työpaikat sekä sähköinen hakulomake löytyvät yhdellä klikkauksella täältä.

Lallukka-web

Mika Lallukka

Kirjoittaja on Cimson Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja ja kokenut henkilöstöpalvelualan ja rekrytointien ammattilainen.

Lue lisää:
https://cimsonhp.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top